20 May 2024
MotoGP 2024

Marc Márquez: “Στο Austin θα μπορούσα να στοιχηματίσω για ένα βάθρο”

Ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Grand Prix έχει κερδίσει επτά φορές από τις εννέα φορές που έχει αγωνιστεί, στο Circuit of the Americas στην καριέρα του στο MotoGP, ξεκινώντας με την παρθενική του νίκη το 2013.

Κερδίζοντας κάθε χρόνο στο COTA μεταξύ 2013 και 2018, ο Marquez κέρδισε για τελευταία φορά στο σιρκουί το 2021. Έχει επίσης επτά pole positions και επτά ταχύτερους γύρους. Ωστόσο, αυτά είναι παρελθόν στο MotoGP, ενώ τώρα προσαρμόζεται σε μια Ducati με την Gresini.

Έχοντας κατακτήσει το πρώτο βάθρο στο σπριντ στο Gresini Ducati στην Πορτογαλία τον περασμένο μήνα, πολλοί θεωρούν το Austin ως το μέρος όπου ο Marquez θα μπορούσε να πάρει την πρώτη του νίκη με την Ducati GP23.

Παρόλα αυτά ο Marc Márquez συνεχίζει να κρατά χαμηλό προφίλ … ακόμα και στο Austin.

«Προφανώς, φτάνουμε σε μια καλή πίστα για το στυλ οδήγησης μου. Στο παρελθόν, πετύχα πολλά καλά αποτελέσματα. Αλλά αυτή τη στιγμή, όπως είδα στο Portimao, υπάρχουν τρεις, τέσσερις αναβάτες πιο γρήγοροι από εμένα. Λοιπόν, ας δούμε αν εδώ μπορώ να είμαι λίγο πιο κοντά. Αν μου έλεγες σήμερα ότι θα κερδίσω το πρώτο μου βάθρο, θα υπέγραφα για αυτό. Πριν από μια νίκη, πρέπει να φτάσει πρώτα το βάθρο. Ας το δούμε λοιπόν βήμα, βήμα.»

«Αυτή η πίστα ταιριάζει στο στυλ οδήγησης μου, αλλα θα είναι διαφορετική με την Ducati σε σύγκριση με τη Honda, δεδομένων των εντελώς διαφορετικών αντιλήψεων των μηχανών. Φυσικά, είναι εντελώς διαφορετικές μοτοσυκλέτες και με διαφορετικό τρόπο οδήγησης . Η Honda ήταν πολύ δυνατή σε αυτές τις στροφές, όπως για παράδειγμα ο Alex Rins έδειξε εδώ πέρυσι ότι η Honda δούλευε καλά.»

«Ας δούμε πώς λειτουργεί η Ducati εδώ. Ξέρω ότι θα είναι διαφορετικά, αλλά ο στόχος μου είναι να προσπαθήσω να ρέω σε αυτήν την πίστα. Είναι μια πίστα που μου αρέσει και όταν φτάνεις σε μια πίστα που σου αρέσει, τουλάχιστον το απολαμβάνεις.  Λοιπόν, θα προσπαθήσουμε να το απολαύσουμε και μετά θα δούμε. Φυσικά, υπάρχουν δύο, τρεις αναβάτες που είναι σούπερ γρήγοροι και ήταν γρήγοροι και στο παρελθόν εδώ.»

«Θα είναι δύσκολο να πετύχουμε μια νίκη εδώ, γιατί όπως λέω πρώτα από όλα πρέπει να έρθουν καλύτερα αποτελέσματα στους αγώνες της Κυριακής γιατί αυτή τη στιγμή δεν μπορέσαμε να παλέψουμε ούτε για το βάθρο».

  • Στην ερώτηση για την ανανέωση του Quartararo με την Yamaha είπε:

«Είναι δύσκολο να εκφέρεις γνώμη όταν είσαι απ’ έξω, γιατί δεν ξέρεις τι συνθήκες, τι του έχουν υποσχεθεί, τι σχέδια του έχουν δήξει, τι πράγματα του έχουν μάθει, αλλά, λογικά, η Yamaha δουλεύει σε ένα πρότζεκτ, και υπογράφουν με κόσμο. Σίγουρα τον έχουν πείσει. Ο μισθός είναι επίσης κάτι που μετράει λίγο πολύ.»

  • Για την σύγκριση των αποφάσεων τους είπε:

«Νομίζω ότι βρισκόμαστε σε διαφορετικά σημεία της αθλητικής μας καριέρας. Έχει περισσότερο χρόνο, εγώ λιγότερο, δεν είχε ένα σοβαρό τραυματισμό έως τώρα και  του εύχομαι να μην έχει ποτέ, ας ελπίσουμε ότι δεν θα έχει ποτέ, είχα έναν σοβαρό τραυματισμό και ήμουν σε μια πιο κρίσιμη στιγμή, στην οποία χρειαζόμουν αυτή την αλλαγή και να δω τον εαυτό μου ξανά ανταγωνιστικό, γιατί υπήρχαν άλλες αμφιβολίες, οπότε πιστεύω ότι είναι σε άλλη στιγμή. Έχει πολύ καλή σχέση με τη Yamaha και το έργο της. Η Yamaha είναι Yamaha, η Honda είναι η Honda. Αργά ή γρήγορα θα φτάσουν και πάλι στην κορυφη. Το θέμα είναι πότε.»

  • Για το μέλλον του είπε:

«Δεν έχω μιλήσει με κανέναν. Είμαι επικεντρωμένος στο να πάω καλά στην πίστα, όπου μπορείς να αποκτήσεις τη μεγαλύτερη δύναμη. Ο πρώτος στόχος, που ήταν να διασκεδάσω, τον έχω ήδη πετύχει στο Κατάρ, τον έχω πετύχει στο Portimao, θα προσπαθήσουμε να το πετύχω και εδώ. Αν το πετύχω σε τρεις αγώνες, φαίνεται διαφορετικό. Αργά ή γρήγορα θα αρχίσουμε να μιλάμε με τις ομάδες.»

MotoGP 2024

Δείτε επίσης: ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ MotoGP 2024  -–- ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events