Ο Aleix Espargaro διαγνώστηκε με κάταγμα στη φτέρνα λόγω της πτώσης στο Silverstone

Η Aprilia αποκάλυψε ότι ο Aleix Espargaro διαγνώστηκε με κάταγμα στη φτέρνα μετά την βίαιη πτώση του στο  Silverstone με ταχύτητα 185 km/h.

Ο Ισπανός υπέστη ένα τρομακτικό high-side κατά τη διάρκεια του FP4 για το Βρετανικό Grand Prix του περασμένου Σαββατοκύριακου και χρειάστηκε να απομακρυνθεί με φορείο.

Ο Espargaro μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο της πίστας και χρειάστηκε να τον βοηθήσουν να μπει στο κτίριο δύο μέλη της ομάδας, αλλά αργότερα έλαβε άδεια για να συμμετάσχει στα προκριματικά.

Ο αναβάτης της Aprilia προκρίθηκε στην έκτη θέση και κατάφερε να αγωνιστεί το πρωί της Κυριακής, αν και δυσκολεύτηκε με την πρόσφυση όπως είπε και δεν μπόρεσε να τερματίσει περισσότερο από ένατος στο Γκραν Πρι των 20 γύρων.

Ο Εσπαργκάρο επιβεβαίωσε την Κυριακή ότι θα πήγαινε στη Βαρκελώνη σήμερα για έλεγχο στο νοσοκομείο Dexeus.

Οι εξετάσεις αποκάλυψαν ότι έχει υποστεί κάταγμα στη δεξιά του φτέρνα.

Δεν χρειάζεται χειρουργική επέμβαση, αλλά έχει λάβει εντολή να ξεκουραστεί για την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να είναι σε φόρμα για το Grand Prix της Αυστρίας του επόμενου Σαββατοκύριακου.

Μια σύντομη δήλωση της Aprilia έγραφε: «Μετά από ιατρικούς ελέγχους που έγιναν σήμερα στο νοσοκομείο Dexeus της Βαρκελώνης, ο Aleix Espargaro διαγνώστηκε με κάταγμα στη φτέρνα στο δεξί του πόδι.»

«Ο Ισπανός αναβάτης, θύμα ενός τρομακτικού high-side κατά τη διάρκεια της τελευταίας περιόδου ελεύθερων δοκιμών στο Silverstone, πήγε στωικά στην πίστα τόσο για τις κατατακτήριες όσο και για τον αγώνα της Κυριακής.»

«Ο τραυματισμός δεν απαιτεί χειρουργική θεραπεία και στον Aleix έχει “συνταγογραφηθεί” επτά ημέρες απόλυτης ανάπαυσης κατά τις οποίες θα πρέπει να χρησιμοποιήσει πατερίτσες για να μην καταπονήσει το τραυματισμένο πόδι του.»

«Στόχος είναι να φτάσουμε στο επόμενο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο (19-21 Αυγούστου, Αυστρία) με την καλύτερη φυσική κατάσταση».

Παρά τα προβλήματα τραυματισμών του, ο Espargaro έχασε μόνο έναν βαθμό από τον ηγέτη του πρωταθλήματος Fabio Quartararo στον αγώνα της περασμένης Κυριακής στο Silverstone.

Επίσης ερωτηματικά εγείρονται μιας και τον τελευταίο καιρό μιλάνε για αυστηρόποίηση των ιατρικών ελέγχων, πως τους “ξέφυγε” ολόκληρο κάταγμα στην φτέρνα και έδωσαν άδεια να αγωνιστεί!

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner