Ο Lin Jarvis εναντίον των αγωνοδικών για την ποινή του Quartararo με επίσημη δήλωση του

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Yamaha Motor Racing & Monster Energy Διευθυντής της ομάδας MotoGP της Yamaha, Lin Jarvis, εκφράζει την απογοήτευσή του για την ποινή Long Lap Penalty (μεγάλο γύρο) για το επερχόμενο Grand Prix Monster Energy British που έλαβε ο Fabio Quartararo από το πάνελ αγωνοδικών FIM MotoGP Stewards μετά από ένα περιστατικό αγώνα με τον Aleix Espargaró στον γύρο. 5 του αγώνα TT Assen.

Ο Jarvis δηλώνει: «Ο Fabio Quartararo, η Monster Energy Yamaha MotoGP Team και η Yamaha πάντα προσπαθούσαν για δικαιοσύνη και αθλητικό πνεύμα στο MotoGP. Είμαστε απογοητευμένοι που βλέπουμε την ανισότητα με την οποία εφαρμόζονται οι ποινές από το πάνελ Αγωνοδικών της FIM MotoGP.»

Η ομάδα Monster Energy Yamaha MotoGP διαφωνεί με την απόφαση της Κυριακής από το πάνελ διαχειριστών του FIM MotoGP για τους εξής λόγους:

– Ενώ ο Quartararo παραδέχτηκε ότι έκανε ένα λάθος στη στροφή 5 στο TT Circuit Assen στον 5ο γύρο, η Monster Energy Yamaha MotoGP το θεωρεί ως περιστατικό αγώνα. Ο Quartararo έχει τη φήμη του καθαρού αναβάτη, χωρίς ιστορικό προηγούμενων περιστατικών. Ήταν ένα ειλικρινές λάθος χωρίς κακόβουλη πρόθεση.

– Η Monster Energy Yamaha MotoGP αναγνωρίζει ότι ο αγώνας του Aleix Espargaró επηρεάστηκε, αλλά η σοβαρότητα της πρόσκρουσης είναι θέμα εικασίας. Η Monster Energy Yamaha MotoGP αισθάνεται ότι η επιτροπή FIM MotoGP Stewards μετρά τη σοβαρότητα των περιστατικών αγώνων με ασυνεπή, υποκειμενικά πρότυπα.

Η ασυνέπεια με την οποία εφαρμόζονται οι ποινές από το πάνελ των αγωνοδικών FIM MotoGP κατά τη διάρκεια της σεζόν 2022 βλάπτει τη δικαιοσύνη του MotoGP και την πίστη στη δικαιοδοσία των αγωνοδικών. Υπήρξαν τουλάχιστον τρία ακόμη σοβαρά περιστατικά αγώνων στην Κατηγορία MotoGP (με αποτέλεσμα οι αναβάτες να αποσυρθούν από τον αγώνα και/ή να προκαλέσουν τραυματισμούς) που έμειναν ατιμώρητα.

Ο Jarvis καταλήγει: «Θέλαμε να ασκήσουμε έφεση κατά της απόφασης των αγωνοδικών την Κυριακή στην πίστα του Assen, αλλά αυτού του είδους η ποινή δεν είναι ανοιχτή για συζήτηση ή έφεση. Στη συνέχεια θέλαμε να θίξουμε το ζήτημα, ως θέμα αρχής, στο CAS (Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο), αλλά εξίσου ένα τέτοιο θέμα δεν είναι ανοιχτό για έφεση. Ακριβώς για αυτούς τους λόγους πρέπει να λαμβάνονται οι σωστές, ισορροπημένες και συνεπείς αποφάσεις από τους Αγωνοδίκες εξαρχής και να εκτελούνται εντός του σωστού, εύλογου χρονικού πλαισίου».

Fabio Quartararo: “Ήταν ένα ηλίθιο λάθος πρωτάρη, ο Espargaro ήταν ο νικητής σήμερα λόγω του ρυθμού που είχε” – Video πτωσεων

Related Posts