1 May 2024
motoGP 2014

Ο Marquez παίρνει άλλη μια εκπληκτική νίκη, μετά από έναν δύσκολο αγώνα με σύνθετες καιρικές συνθήκες!!

Ο Marc Marquez κατάφερε να στεφθεί και πάλι ο μεγάλος νικητής στον δύσκολο αγώνα του Assen, με τις καιρικές συνθήκες να αλλάζουν συνεχώς. Παρ’όλα αυτά ούτε η το ψιλόβροχο που έπεφτε στην Ολλανδική πίστα από την εκκίνηση του αγώνα, μπόρεσε να φανεί εμπόδιο στον ξέφρενο ρυθμό του νεαρού αναβάτη της Repsol Honda, ο οποίος συνεχίζει το απόλυτο 100% κερδίζοντας τους 8 πρώτους αγώνες της χρονιάς.

93marquez,gpassen_ds-_s5d4505_original

Λόγο των περίπλοκων καιρικών συνθηκών ο αγώνας άργησε να ξεκινήσει και κρίθηκε βρόχινος πριν την έναρξη του. Πριν από αυτό όμως οι αναβάτες είχαν να πάρουν την δύσκολη απόφαση και να επιλέξουν με τι ελαστικά θα ξεκινήσουν.

04dovizioso,gpassen_ds-_s5d4465_original

Μόλις ο αγώνας κρίθηκε βρόχινος οι περισσότεροι αναβάτες μπήκαν στα pits και πήραν τις μοτοσυκλέτες με τα βρόχινα ελαστικά. Κάτι που δεν έκανε ο Valentino Rossi, ο οποίος επέλεξε να κρατήσει το πίσω slick ελαστικό, ελπίζοντας πως το ψιλόβροχο θα σταματούσε. Αυτό όμως δεν έγινε και στην ολοκλήρωση του warm up και ενώ οι περισσότερες μοτοσυκλέτες είχαν στηθεί στην σχάρα εκκίνησης, ο γιατρός έσπευσε να μπει στα pits να αλλάξει μοτοσυκλέτα.

26pedrosa,gpassen_08assen14mgp_joc3079_original

Η εκκίνηση δόθηκε, έτσι ο Rossi βρέθηκε να ξεκινά τον αγώνα από το pit lane με αποτέλεσμα να βρεθεί στις τελευταίες θέσεις. Ο Andrea Dovissiozo έκανε μια εξαιρετική εκκίνηση και βρέθηκε να οδηγεί την κούρσα μπροστά από τον Marquez και τον Aleix Espagaro, όμως πριν καν συμπληρωθεί ο πρώτος γύρος δέχτηκε την επίθεση του πρωτοπόρου της βαθμολογίας και έμεινε δεύτερος.

41espargaro,gpassen,motogp_ds-_s1d1963_original

Marquez και Dovissiozo δημιούργησαν γρήγορα μια διαφορά από τους υπόλοιπους αναβάτες και οδηγούσαν τον αγώνα μέχρι και τον 6ο γύρο όπου μιας και η βροχή είχε πλέον σταματήσει, επέλεξαν να μπουν στα pits μαζί και να συνεχίσουν τον αγώνα με τα slick ελαστικά.

Έτσι και έγινε, όμως μπαίνοντας και πάλι στην πίστα ο Marquez είχε ένα μικρό γλίστρημα που τον ανάγκασε να βγει έξω και να παραχωρήσει την πρώτη θέση στον Dovi που ακλουθούσε ακριβώς πίσω του.

46rossi,gpassen_ds-_s5d1971_original

Ο μικρός όμως δεν το έβαλε κάτω και άρχισε να πιέζει αλλά τα βρήκε λίγο σκούρα με τον Hiroshi AOYAMA, που δεν είχε μπει ακόμα στα pits για να αλλάξει μοτοσυκλέτα, και αναγκάστηκε να τον προσπεράσει λίγο παρακινδυνευμένα από την εξωτερική γραμμή χαρίζοντας θέαμα στους θεατές.

Από κει και πέρα το ενδιαφέρον κορυφώθηκε καθώς είχαμε τους Dovissiozo και Marquez να μάχονται για την πρώτη θέση, τους Espagaro και Pedrosaνα δίνουν μάχες σώμα με σώμα για την 3η θέση για πολλούς γύρους, ενώ λίγο ποιο πίσω είχαμε συνεχόμενες αλληλοπροσπερασεις από τους Iannone, Bautista, Crutchlow και Rossi.

29iannone,gpassen_ds-_s1d6133_original

Ο Marquez όπως μας έχει συνηθίσει, γύρο με τον γύρο μείωνε την διαφορά του από τον Dovissiozo σημειώνοντας συνεχώς ταχύτερους γύρους, μελέτησε καλά την επίθεση του και 11 γύρους πριν το πέσιμο της καρό σημαίας πέρασε μπροστά με τον  Dovi να είναι ανήμπορος να αντιδράσει. Μόνο χαρούμενος όμως θα πρέπει να είναι καθώς σήμερα έφερε το καλύτερό του φετινό αποτέλεσμα και ανέβηκε για δευτερη φορά στο βάθρο.

06bradl,gpassen_ds-_s5d1686_original

Εν το μεταξύ ο Pedrosa μετά από τις φοβερές μάχες που είχε με τον Aleix Espagaro κατάφερε να τον περάσει και να ανέβει στο βάθρο ενώ στο ποιο πίσω γκρουπ των τεσσάρων αναβατών, ο Γιατρός μπόρεσε να ηγηθεί και να τερματίσει 5ος, μπροστά από τον Andrea Iannone, τον εντυπωσιακό Alvaro Bautista, τον Bradley Smith και τον Cal Crutchlow που έμεινε τελικά ένατος μπροστά από τον Stefan Bradl που συμπλήρωσε την κορυφαία δεκάδα.

99lorenzo,gpassen_ds-_s5d2375_original

Ο μεγάλος άτυχος της ημέρας ήταν ο Jorge Lorenzo ο οποίος για άλλη μια φορά είχε έναν καταστροφικό αγώνα αν και έδειχνε να ανακάμπτει και να αποφεύγει τα λάθη στους τελευταίους αγώνες. Ενώ οι περισσότεροι αναβάτες έσπευσαν να βάλουν τα σλικ ελαστικά μόλις είδαν ότι η βροχή σταμάτησε, ο αναβάτης της Yamaha άργησε πολύ να το κάνει με αποτέλεσμα με τα βρόχινα να υστερεί και να μείνει τελικά πολύ πίσω τερματίζοντας στην απογοητευτική 13η θέση.

gpassen_ds-_s5d4642_original

Ο Broc Parkes οδήγησε εξαιρετικά στην 11η θέση, έχοντας ξεκινήσει από το pit lane μετά από ένα πρόβλημα στο γύρο προθέρμανσης ενώ ο Pol Espargaro έξι γύρους πριν τον τερματισμό είχε μια πτώση, μπόρεσε να σηκωθεί και να συνεχίσει όμως λίγο αργότερα εγκατέλειψε.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events